Jump to content
theksmith

What did you do to your rig today?

Recommended Posts

every other forum has a thread like this, so why not us? just a place to post up any old random thing you did to your rig on any given day!

 

i'll get it started - today i looked at it, thought hard about washing it, but decided it had the perfect amount of mud on it (just enough to hide the scars, but not so much to make it ugly), so i left it alone!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just got back from purchasing the CORRECT camper shell mounts (Will install today)

 

Check/Change Transfer Case fluid. I went with Royal Purple in both Front/ReaR Diff.. should I usse that for TC as well?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just got back from purchasing the CORRECT camper shell mounts (Will install today)

 

Check/Change Transfer Case fluid. I went with Royal Purple in both Front/ReaR Diff.. should I usse that for TC as well?

 

some cases take ATF, others take gear oil, others take special stuff. if yours needs ATF or gear oil, just go Royal Purple - otherwise go factory fluid to be safe (like if you need friction modifiers or whatnot).

 

while down there, don't forget the grease fittings on your driveshaft and u-joints IF you have them, yours may not.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm When I had the diffs done, I asked them to check those they said they were ok.. I took a look under there and see grease, or what looks to be grease leaking from the driveshaft, so I would assume its something that can be done. I dont think they did it tho.

 

I hate that I live in an apt now and no longer have a garage. I hate paying someone to do stuff I can do myself.

 

To stay on topic, I did however check my Battery and Charging system

 

Vehicle and all accesories off 12.8v

 

Vehicle on w/ AC on High + Lights + Fogs 13.5v

 

Am I incorrect in assuming both tests should have the battery over 13v? its a brand new Optima Redtop 1000 CA 800 CA

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hmm When I had the diffs done, I asked them to check those they said they were ok.. I took a look under there and see grease, or what looks to be grease leaking from the driveshaft, so I would assume its something that can be done. I dont think they did it tho.

 

I hate that I live in an apt now and no longer have a garage. I hate paying someone to do stuff I can do myself.

 

To stay on topic, I did however check my Battery and Charging system

 

Vehicle and all accesories off 12.8v

 

Vehicle on w/ AC on High + Lights + Fogs 13.5v

 

Am I incorrect in assuming both tests should have the battery over 13v? its a brand new Optima Redtop 1000 CA 800 CA

 

a healthy battery at rest a few hours will usually read 12.7v - your running voltage at medium load is correct as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

(Yesterday) Changed the fluid in the dif's rear was a good color... the front :o gray, guess I had a few too many water crossings

Share this post


Link to post
Share on other sites

I picked up my Gracie from the shop on Saturday, and drove her Sunday to make sure that I didnt' get anymore 'check engine lights' and will continue to do so all week. I got under her and admired my new axle brackets, and emptied the rocks from her from my last trip. (She's been in the shop for 12 days, so didnt' have time to get her unpacked much) I'm not going to wash her until I finish working on my shed, as I do NOT want rain right now.

smiles, ladybug

Share this post


Link to post
Share on other sites
I picked up my Gracie from the shop on Saturday, and drove her Sunday to make sure that I didnt' get anymore 'check engine lights' and will continue to do so all week. I got under her and admired my new axle brackets, and emptied the rocks from her from my last trip. (She's been in the shop for 12 days, so didnt' have time to get her unpacked much) I'm not going to wash her until I finish working on my shed, as I do NOT want rain right now.

smiles, ladybug

 

axles brackets, check engine lights, 12 days in the shop... wow - more info required!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tried to change the transmission filter. Spent an hour trying to get the dipstick tube disconnected. Finally got it free and gave up for the night. Reassembly will happen tomorrow.

Share this post


Link to post
Share on other sites

All I really had time to do today was admire the handsome fellow sitting happily in his own garage for a change. Home and happy to be home! d :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...